Naar Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Thuur, Kian, Martijn en Idelet - WaarBenJij.nu Naar Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Thuur, Kian, Martijn en Idelet - WaarBenJij.nu

Naar Nieuw Zeeland

Door: ThuurenKianopreis

Blijf op de hoogte en volg Thuur, Kian, Martijn en Idelet

11 Februari 2012 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Vandaag weer tijd voor een berichtje. We hadden gisteren al een mooi verhaal getypt. Bij het mailen gooide de ipad ons er uit, hele verhaal verdwenen (kan dus ook op een apple).

We zijn woensdag weggevlogen vanaf Langkawi. We vlogen 's avonds. De hele middag hebben we nog in het zwembad en aan het strand gezeten. Nog even nagenieten van ons zeer luxe resort. Volop van genoten, maar deze luxe voelt toch wat vreemd. Zijn we niet zo gewend. De vlucht ging prima. Korte vlucht naar Kuala Lumpur en dan over in het grote vliegtuig naar Auckland. Op het vliegveld van Langkawi warmere kleding aangedaan en dat was maar goed ook. De vlucht naar NZ was erg koud. Niet dat Kian hier last van had. 3 minuten na de start was hij al in slaap gevallen. 2 dekentjes om, halverwege de nacht nog een slaapzaak aan en heerlijk doorgeslapen tot vlak voor de landing. Thuur deed er een paar minuten langer over om in slaap te vallen en sliep ook prima door. I en M hebben een uurtje slaap gepakt. Voordeel van weinig slaap is dat je de jetlag snel kan verwerken. In Christchurch vielen we om 10 uur ' s avonds snel in slaap (is 5 uur 's middags in Langkawi).

Toen wij arriveerden in Christchurch werden we opgewacht door een aardige meneer, de hoteleigenaar van ons hotel. Wij hadden een grote kamer gereserveerd met wel 5 bedden. Thuur koos een bed, Kian wilde in het tentbedje slapen wat wij zelf meegenomen hebben en Martijn en Idelet wilden in het tweepersoonsbed slapen. Kian ging daarna nog even verder met het verdelen van de slaapplaatsen. Thuur mocht niet op de bank, daar ging de meneer (hoteleigenaar) slapen... Tja, die meneer was wel aardig, maar zo aardig...

Gisteren de camper opgehaald. Eerst een hoop gedoe omdat ze onze betaling niet konden vinden. Was binnengekomen op naam van M, terwijl boeking op naam van I was. Ze hadden gewoon iets beter moeten kijken. Toch nog opgelost. We hebben nu een prachtige groen paarse camper. Erg opvallend en praktisch ingericht. Niet erg groot. Als de jongens boven slapen kunnen we achterin nog wel staan en goed zitten. De keuken en alle kastjes zijn dan nog bereikbaar. Een wc aan boord, maar die moet je wel zelf buiten (of binnen) zetten. Geen mooi wc hokje. We staan nu nog 2 nachten in Christchurch, op een erg luxe camping. De volgende dagen hopen we op eenvoudiger campings.

Vandaag Christchurch in geweest. Een aparte beleving door de aardbevingen van vorig jaar. In de buitenwijken zie je weinig schade. De binnenstad is echter voor de helft afgesloten. Veel schade aan gebouwen. De monumentale gebouwen staan in grote stalen constructies om ze tegen omvallen te behoeden. Sommige delen zien er troosteloos uit. Wel weer leuk is dat ze op de belangrijkste winkelstraat een hip tijdelijk winkelcentrum hebben gemaakt van fel gekleurde zeecontainers. Opeens veel sfeer in de stad.
Martijn ging nog even terug naar de camperverhuurder. De zijraampjes sloten niet goed. Snel gerepareerd en weer terug. ITK opgezocht in het park.

Wat vinden Thuur en Kian van deze reis? Van Kian had het allemaal niet gehoeven. Kian gaat liever naar het zwembad in Amersfoort, dan naar het zwembad in Langkawi. Kian gaat liever naar de speeltuin in Amersfoort, dan naar de speeltuin in Langkawi. Kian gaat liever naar het spoorwegmuseum in Utrecht, dan met de kabelbaan in Langkawi. Thuur daarintegen vindt deze reis heel erg leuk. Hij zit veel liever in Langkawi, Nieuw Zeeland en Australie dan in Amersfoort. Hij vraagt belangstellend naar de seizoenen in Nieuw Zeeland en wat een aardbeving is. Dat hadden wij wel verwacht. Als Thuur 18 is gaat hij vast met zijn rugzakje de wereld over om nog meer te zien en meer te ontdekken.

Groeten, Martijn, Thuur, Kian en Idelet

• 11 Februari 2012 - 11:55

Ergaatnietsboven:

Klinkt goed!
    Best kans dat Kian straks liever naar het zwembad van Langkawi wil... als hij is teruggekeerd in Amersfoort.
    Ook groet van Hester, Frank.

• 11 Februari 2012 - 11:57

JC:

Lief kwartet,
    Heerlijk dat het jullie goed gaat. Thuur, wat is leuker: een vliegtuig of een camper? Heb je ook vreemde dieren gezien? Maak er voor ons een tekening van. Dag lieve Kian, kun je nog zo mooi een vliegtuig nadoen? We volgen jullie op de voet (nou ja) en hopen dat het een beetje warmer wordt dan de 2-6 graden die naast jullie verhaal staan. Veel liefs, JC

• 12 Februari 2012 - 16:27

Er Gaat Niets Boven.:

Leuk om te lezen hoe de mannetjes zo'n reis beleven...
    Fijne tocht gewend, misschien komt je mijn naamgenoot nog tegen, woont/werkt in christchurch mewen ik. Wij hebben een eigen rondtocht gemaakt, op het ijs van de diepenring, de grachten in de stad. Overa l schaatsende en wandelende mensen, koek en zopiestalletjes, een gezellige boel. Morgen zet de dooi in en de Tocht gaat daarom niet door. Bij jullie ook aardig fris, althans ik dacht zomer..., zomerjurkjes, we hadden er zoveel over gehoord die jurkjes van Idelet, ik ben bang dat daar een dikke noorse trui over moet of valt het allemaaal mee?

liefs, H

• 12 Februari 2012 - 17:39

Hier Brrr:

Gek genoeg staat er nu een engelse landkaart naast jullie verhaal. Volgens jullie verhaal moeten jullie toch echt in NZ zitten.Fotobewijs? Op de dag van jullie aankomst in NZ geskypt met vriendin T die op Noordereiland woont. Blijft grappig dat zij en jullie nu ook zonverbrand van de zomer genieten terwijl t hier wit en glibberig is. Zij (en jullie?) aan lekkere NZ-se wijntjes terwijl wij net aan t ontbijten zijn met sinaasappelsap. De wereld op zn kop. Benieuwd hoe het jullie vieren daar bevalt. Ciao C

• 13 Februari 2012 - 11:23

Richard:

Hi Idelet,

Leuk om te lezen dat jullie genieten van jullie reis. Heerlijk dat vooruitzicht dat je nog 3 maanden mag.....

Ik ben net terug uit India, wat een waanzinnig land om in te reizen.
    De woestijnovernachting in Jaisalmer was waanzinnnnniggggg.
    Heerlijk weer, mooie mensen en fantastisch eten.

Nu weer terug in de kou, brrrrr
    We willen weer terug.

Geniet nog lekker daar.