Lemon Tree & Waterfall-way.
Door: ThuurenKianopreis
Blijf op de hoogte en volg Thuur, Kian, Martijn en Idelet
28 Maart 2012 | Australië, Yamba
Vanuit Lemon Tree Passage willen wij naar het Barrington Tops National Park om te gaan wandelen. Het park is heel erg mooi. Onze weg gaat zo'n 5 kilometer een via een onverharde weg. Langs deze weg loopt ook rivier die wij 6 keer moeten oversteken door er door heen te rijden. 20 cm water. De jongens op de achterbank in de camper vinden het geweldig. Bij de camping vragen wij meer informatie over de wandelingen die wij kunnen gaan lopen. Wij kiezen een wandeling van een uur die door een stuk regenwoud gaat. Ook hier mogen wij weer diverse keren een riviertje kruisen. Onderweg ziet Idelet een heel grappig diertje. Wat zou het zijn, een klein slangetje? Het is zwart met gele strepen en dit diertje zuigt zich vast aan de grond en kan zich heel lang uistrekken waardoor hij erg dun wordt. Martijn is iets minder gecharmeerd van dit diertje. Het blijkt een bloedzuiger te zijn. Kian heeft er 1 op zijn sokken en wil er mee gaan spelen, maar dat mag niet van ons. Martijn haalt het diertje er snel af. Wij lopen iets minder relaxed verder. Een uur later staan wij weer op onze camping midden in de natuur. 's Avonds komen nog een paar kangaroes op bezoek en verder zien wij weer hele mooie vogels die ons de volgende ochtend met hun gezang komen wekken.
Maandag gaan wij op weg naar de Waterfall-way. Deze loopt van Armidale naar de kust tot aan Coffs Harbour. In de benzinetank zit niet meer veel benzine, maar gelukkig staat er op onze kaart aangegeven dat er in een dorp verderop een benzinetankstation is. Vrolijk rijden wij door het mooie landschap naar het tankstation. Het gebouwtje ziet er wat verlaten uit. Op de deur staat dat het tankstation sinds een paar weken gesloten is. In noodgevallen kunnen wij bij een kaasboerderij benzine tanken. Tja, dit zien wij wel als een noodgeval. De eigenaressen van de kaasmakerij hebben hun klanten in 2 categorieen ingedeeld. De eerste categorie is de klanten die kaas komen kopen. Deze klanten zien er vrolijk uit omdat zij lekkere kaas gaan proeven en daarna kopen. De tweede categorie klanten zijn de klanten die benzine gaan kopen. Deze klanten zien er wanhopig uit. Als Martijn binnenkomt is het voor de dames direct helder: een klant uit de tweede categorie. Wij vertrekken echter weer vrolijk, met voldoende benzine om het volgende dorp te bereiken en natuurlijk heerlijke geitenkaas! Aan het eind van de middag bereiken wij Walcha. Daar bekijken wij een mooie waterval en gaan staan op de camping met het mooiste sanitair. Tenminste dat was in 2005 zo. Toen hebben zij een prijs gewonnen voor het beste sanitair van alle campings in New South Wales. Wij gingen die avond alle 4 uitgebreid onder de douche, dat begrijp je natuurlijk wel.
Woensdag vervolgden wij de waterfalls-way. Onderweg stoppen wij voor een wandeling langs de op-een-na hoogste waterval van Australie. Wij vinden de waterval mooi en genieten ook erg van de kloof waar wij langs lopen. Na zo'n 2 uur rijden wij verder door een gebied dat New England heet. Het landschap lijkt inderdaad erg op Engeland, heel erg mooi.
Groeten, Martijn, Idelet, Thuur & Kian.
28 Maart 2012 - 10:38
Roos:
Lieve globetrotters,
Altijd leuk om jullie verslagen te lezen, in gedachten genieten / leven we met jullie mee. Het wel en wee van de camper, wat een grappig verhaal van die kaasboerderij.
Jullie verhalen brengen allerlei herinneringen boven over mijn eigen Australische avonturen.
Nog 32 dagen....
Brenda:
Wat een heerlijke reis schatten! -
02 April 2012 - 10:04
JC:
Na de drukke centra lijkt me dit gedeelte van de wereld zeer de moeite waard. Zowel voor Thuur en Kian als voor jullie een ontdekkingsreis. En een scheutje opmerkzaamheid als het om het gevaar van bloedzuigers gaat, kan ook geen kwaad. Nu nog de camper met zijn nukken te lijf. Maar daar hadden jullie al een mentale weerstand voor opgebouwd! Veel plezier verder, we kijken uit naar het vervolg. JC -
02 April 2012 - 11:54
JC:
wij reisden naar groningen en gaven de jarige jullie cadeautje, een boek met acht strips, dat was in het pulletje. twee dagen later waren we in griekenland, in een grandioze opera van handel in de stopera, tot slot een frans etentje bij flo in de amstelstraat, daarna is de prachtige achterhoek ook weer fraai. zondag verjaardag cees bij de rhederlaag. duimen voor wat zon, hoe smaken, zo bij jullie aan die mooie kust, de verse visjes? heel veel plezier verder, dag mitk, jc -
06 April 2012 - 07:12
Centraal In T Midden:
wat een mooie plekken beschrijven jullie. Zag ook een prachtige foto van de Blue Mountains op jullie verjaarskaart (tnx). Onze trip ging naar Antwerpen vorig weekend. Onderweg telde M wel 45 Porsches, 5 Jaguars, 2 Masarati's en 1 Aston Martin. Recessie? Ook spannend zo'n zoektocht naar de juiste sneakers voor een aankomend puber. En nog spannender de jacht van een amoerpanter op een ontsnapte neusbeer in de Zoo. Kortom geniet nog lekker van jullie reis en weet dat jullie je straks weer thuis in onze contreien niet hoeven te vervelen. Ciao CMK -
10 April 2012 - 18:35
Tjas:
Hoi lieverds! jullie hebben je draai helemaal gevonden met leuke humor en mooie beschrijvingen. Genietse van de laatste weken, de tijd vliegt en het zijn mooie ervaringen en herinneringen voor straks! X